Hoe het komt je klassieke meubilair wilt aanschaffen

Wat motiveert ons om ouderwetse meubilair te bestellen?

Een zeer merkwaardig gezicht is wanneer je een televisie en xbox zou plaatsen in een kamer geheel ingericht in een ouderwetse stijl.

Ondanks dat alles geavanceerder wordt groeien de ondernemingen die zich inzetten om meubels te restaureren

  • Spiegelen en representatie kunnen de oorzaak zijn waarom er een steeds grotere vraag is naar klassieke meubels.
  • Het kiezen van klassieke meubelen kan een teken van oppressie zijn tegen de vernieuwende en veranderende mode; een manier om je vast te houden aan een verleden dat nooit veranderd kan worden.
  • De klassieke stijlen van meubels zijn heel bekent en consistent.
  • We kunnen terug naar het bekende vertrouwde verleden omdat het gedachtegang compleet is.

meubilair word overigens ook verzameld door verzamelaars. Meubilair in de stijl van barok is zeker eigenzinnig genoeg om interesse wekken bij de meeste verzamelaars.

Verzamelaars hebben ook belangstelling in barok meubilair omdat het een testament is aan het verleden waar alles nog met de hand gemaakt werd. De meubels zijn altijd uniek omdat ze met de hand bewerkt zijn.
Wanneer je een barok stoel ziet dan wordt je geforceerd om alle details van de stoel te bekijken, omdat elk deel van de stoel met detail is uitgewerkt. Bij barok meubelen is er absoluut geen deel van het meubilair dat gaat zonder detail of een patroon. Goud is een meer gewenste kleur voor barok meubilair dan het tegenwoordig dominante zilver.


Als je kijkt naar het dagboek van Columbus kan je zien hoe populair goud was en wat goud symboliseert Goud staat voor prestige, schoonheid, maar het meest essentiële is, het straalde macht uit.

Toch nu, de dominantie van de kleur zilver over goud kan vertaald worden middels het feit dat technologie essentieel is geworden en een expressie van macht en de ontvankelijkheid van de mens. Wanneer je denkt aan een machine dan zal zilver de eerste kleur zijn die in je opkomt.

http://dylanestrada.tripod.com/mooiestoelen/index.blog/1987397/au-au-krijg-je-van-slechte-stoelen/
http://dylan66estrada.sosblog.com/-b/Koop-Stoelen-Van-Kwaliteit-b1-p2.htm

Wat nou de reden dan ook mag zijn, een huiskamer ingericht met ouderwetse barok stoelen is spectaculair om te observeren. De details, de uniekheid en het warme gevoel dat deze meubelen creëren is ongekend.

Zodra je je niet druk wilt houden met de constant veranderende trends van tegenwoordig denk dan niet langer na en ga dan voor barok.

Advertisements

Post a Comment

Required fields are marked *
*
*

%d bloggers like this: